Financieel

Dashboard

Het financieel dashboard geeft direct overzicht én inzicht in de bedrijfsadministratie. Bruikbare stuurinformatie in Power BI met gegevens die zijn opgehaald uit AFAS.

De realisatie afgezet tegen de begroting met afwijkingen
Eenvoudig detailanalyses uitvoeren met snelle en gedetailleerde grootboekkaart
Elke dag een bijgewerkte balans- en kasstroomoverzicht tot je beschikking
Hoe scoort de organisatie met haar ratio's t.o.v. de interne norm?
In één overzicht de omzet, personeelskosten, bedrijfskosten en resultaat in beeld
Vanuit een grafiek inzoomen naar achterliggende inkoopfacturen
Trendontwikkeling binnen het boekjaar tot op grootboekniveau?
Met 1 druk op de knop een meerjarenoverzicht van de winst- en verliesrekening
In één overzicht de omzet, personeelskosten, bedrijfskosten en resultaat in beeld
Hoe scoort de organisatie met haar ratio's t.o.v. de interne norm?

Inzicht in je financiën en KPI's

Het financieel dashboard geeft direct overzicht én inzicht in de bedrijfsadministratie. Bruikbare stuurinformatie in Power BI met gegevens die zijn opgehaald uit AFAS.

Kengetallen financiën

In het algemene financiële dashboard worden de maandelijkse ontwikkelingen getoond zoals deze begroot en gerealiseerd zijn.

Balans

In de balansweergave krijgt u in één oogopslag inzicht in de activa, passiva en de balans over de boekjaren.

Winst- en verlies

Dankzij dit dashboard krijgt u inzicht in meerdere winst- en verliesrekeningen. Door middel van 'drillthrough'-optie is het mogelijk om in te zoomen op de transacties.

Kasstroomoverzicht

Het dashboard kasstroomoverzicht is van toegevoegde waarde voor gebruikers die volledige inzage hebben tot één of meerdere administraties. Gedetailleerd inzicht in het huidige boekjaar én het huidige boekjaar t.o.v. voorgaand boekjaar.

Ratio's

Duidelijk inzicht in acht verschillende ratio's met de gewenste specifieke normen.

Grootboekkaart

Afhankelijk van de toegekende autorisatie krijgen gebruikers in het dashboard grootboekkaart inzicht in één of meerdere administraties.

Kengetallen financiën

In het algemene financiële dashboard worden de maandelijkse ontwikkelingen getoond zoals deze begroot en gerealiseerd zijn.

Up-to-date (tot 8 keer per dag verversen van de data)
Veilig in de cloud (altijd en overal inzicht)
Snelle implementatie (binnen 4 weken mogelijk)
Dashboard op maat en toch betaalbaar
Naar wens uit te breiden met andere databronnen (systemen)
Gebruikersvriendelijkheid staat voorop
Mogelijkheid tot het zelf bouwen van dashboards op de dataset van TrackIT

Alle data in één financieel dashboard

Naast de koppeling met AFAS kunnen er ook koppelingen worden gemaakt met andere systemen. Alles is mogelijk, we horen graag uit welk systeem jij data wil halen voor in de Power BI dashboards.

Data uit AFAS
DATA
DATA
DATA

Onze aanpak

Van implementatie tot gebruik

1

Wensenlijst opstellen

Samen bepalen we welke gegevens nodig zijn om tot de gewenste inzichten te komen. Naast AFAS kunnen we ook andere databronnen ontsluiten in de Power BI dashboards.

2

Implementatie dashboards

Tijdens de implementatie ontsluiten we de gewenste databronnen en maken we de gegevens zichtbaar die voor jullie organisatie van belang zijn.

3

Testen, finetunen en oplevering

Na het uitvoerig testen om de gewenste inzichten te geven, worden de Power BI dashboards gefinetuned. Hierna zijn de dashboards klaar voor oplevering.

4

Gebruik binnen de hele organisatie

Onze Power BI dashboards zijn niet alleen bruikbaar voor managers en beslissingnemers. De inzichten kunnen gebruikt worden door de gehele organisatie.

Aan de slag? Neem contact op

Veelgestelde vragen

Op welke software is TrackIT gebaseerd?

TrackIT maakt gebruik van de cloudservice Microsoft Power BI connector voor de koppeling met AFAS software en andere applicaties.

Kunnen vrije velden van AFAS verwerkt worden in de dashboards?

Jazeker! Bij de inrichting van onze dashboards wordt rekening gehouden met de vrije velden in AFAS, zodat ook deze gegevens inzichtelijk zijn in de Power BI omgeving.

Hoeveel gebruikers kunnen er tegelijk gebruik maken van de TrackIT dashboards?

In principe is dit onbeperkt, het actief gebruik van de Power BI dashboards om inzicht te krijgen in AFAS data kan oplopen van 10, 20, 50 tot zelfs 150+ gebruikers op hetzelfde moment.

Onze organisatie heeft (nog) geen Office 365 of Power BI licentie. Kunnen we toch gebruikmaken van TrackIT?

Zeker! Office 365 is geen noodzakelijke voorwaarde om Power BI en dus de dashboards van TrackIT te gebruiken. De benodigde Power BI licenties zijn ook los verkrijgbaar. Office 365 integratie biedt wel voordelen, zoals koppelingen met Teams, Sharepoint en Excel. In een persoonlijk gesprek leggen we de voordelen graag uit.

Wij willen naast het gebruik van TrackIT ook zelf aan de slag met Power BI, kan dat?

Ja dit is zeker mogelijk. De Power BI licentie die de organisatie zelf aanschaft, geven de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met Power BI zonder voorbehoud!

Kunnen we de dashboards van TrackIT op termijn verrijken met andere databronnen naast AFAS?

Standaard zijn onze dashboards in Power BI met een connector gekoppeld aan AFAS, maar uitbreiding met andere databronnen is zeker mogelijk. Dit betreft dan een klantspecifieke uitbreiding binnen TrackIT.

Zijn uitbreidingen in de TrackIT rapportage ook ná inrichting mogelijk?

Ja, dit is zeker mogelijk. Wanneer de dashboards in gebruik zijn dan kan het gebeuren dat er in de praktijk toch behoefte is aan extra uitbreiding naast de inzichtelijke data uit AFAS. We gaan graag het gesprek aan om ervoor te zorgen dat de dashboards voldoen aan jullie wensen en eventuele uitbreidingen door te voeren.

Is het gebruik van TrackIT wel laagdrempelig genoeg voor grotere gebruikersgroepen?

TrackIT is onderverdeeld in modules met hoofd- en deelonderwerpen. De gebruiker wordt hier middels navigatieknoppen intuïtief doorheen geleid. De beperkte gebruikershandleiding is integraal onderdeel van de applicatie.